Juli 2021 - nr 19Bekijk de webversie

Osho Zomer Festival
 
in de
 
 Osho White Cloud ashram
 
 Osho, thank You for being here. Beloved, thank You for being …
OSHO ZOMER FESTIVAL
op 21 en 22 augustus
 
Lieve . . . . ,

Het is al weer half juli.
De voorbereidingen voor het Osho Zomer Festival gaan in volle vaart!
Iedereen wordt er blij van en wil zijn steentje bijdragen.
Dat geeft ons veel juice en energie om er een echt groot feest van te maken.
We richten ons op 75 deelnemers per dag. Een festivalteam van 8 mensen zal vanaf vrijdagochtend 3 dagen in touw zijn om alles vloeiend te laten verlopen. Een groep van 25 mensen vult het programma, de catering en overnachtingen zijn geregeld, een tuingroep doet het voorwerk en ik kan bladzijden vol schrijven over de vele contacten via Facebook en e-mails.
Op de website
oshofestival.nl zetten we telkens weer nieuwe informatie over dit feest.
Zo houden wij je graag op de hoogte.

 
Als je ook op een een-of-andere wijze energie wilt sturen naar deze plek, doe het!
 
Goed nieuws!

Deva Premal en Miten gaan, speciaal voor dit festival, op zaterdag 21 augustus een live streaming sessie van 3 kwartier geven! Zij geven dit cadeau vanuit Costa Rica.
Dat is toch geweldig! Dank jullie wel! We zijn zo blij met dit liefdevolle gebaar . . .
Een goede reden voor jou om ook te komen? Geef je dan op bij oshofestival.nl
 
Ook hebben wij voor onze verloting op het festival 2 x 2 vrijkaarten als hoofdprijs gekregen voor het concert van Deva Premal en Miten in Almere in oktober 2022. (Het concert in oktober 2021 is verschoven vanwege corona.)
Dat is hun tweede cadeau aan de White Cloud ashram!
Een dankbaar en feestelijk hoera voor Deva Premal en Miten!

 
Vervelend nieuws?

En dan komt het bericht binnen dat Corona weer heftig in opkomst is . . .
Toch gaan wij vrolijk en blij door met de voorbereidingen en hopen dat na half augustus enkel de 1,5 m afstand gehandhaafd zal blijven.

Want . . . wij willen iedereen welkom heten zonder enige uitzondering, en met respect naar elkaar. Alle deelnemers zullen eigen verantwoordelijkheid dragen gedurende dit weekend. Daar gaan we van uit. Het zal een Bewustzijnsspel worden met een feestelijke omlijsting! What a gift!
En jij kiest of je aan dit feest wilt deelnemen.

Mocht je al betaald hebben en om corona-redenen alsnog afzien van je deelname aan dit feest, dan storten wij het bedrag terug op je rekening.
Op
oshofestival.nl houden wij je op de hoogte van ons coronabeleid.

 
We ontmoeten je graag op dit festival en wensen je
Love, Awareness and Celebration,
Nirad en Jagran
 
P.s. Tot eind augustus zullen we in de ashram geen andere activiteiten organiseren.
Alle energie gaat naar het Osho Zomer Festival en ook ons privéleven past zich helemaal aan . . .
“The Rebel”

Grote arcana IV - De Rebel
 
Beschrijving van de kaart:
De machtige, autoritaire figuur op deze kaart is duidelijk meester over zijn eigen lot. Op zijn schouder staat het embleem van de zon en de toorts die hij in zijn rechterhand houdt symboliseert het licht van zijn eigen, met moeite verkregen waarheid.

Of hij nu rijk is of arm, de rebel is eigenlijk een keizer, want hij heeft de ketens van de repressieve conditionering en het maatschappelijke oordeel verbroken.

Hij heeft zichzelf gevormd door alle kleuren van de regenboog te omarmen, hij is ontstegen aan de duistere, vormloze wortels van zijn onbewuste verleden en heeft zich vleugels aangemeten om de hemel in te vliegen. Zijn hele levenswijze is rebels - niet omdat hij tegen iets of iemand vecht, maar omdat hij zijn eigen ware aard heeft ontdekt en vastbesloten is daarnaar te leven. De adelaar is zijn totemdier, een boodschapper tussen hemel en aarde.

De rebel daagt ons uit de moed te hebben om verantwoording te nemen voor wie we zijn en naar onze eigen waarheid te leven.
 
Osho:
Iedereen is bang, heel bang voor mensen die zichzelf kennen. Ze hebben een bepaalde macht; een zekere aura en een zeker magnetisme, een charisma dat levenslustige, jonge mensen uit de gevangenis van de traditie kan bevrijden...

Een verlichte kan niet tot slaaf worden gemaakt - dat is de moeilijkheid - en hij kan niet gevangen worden gezet... Het kan niet anders of ieder genie die zijn innerlijk enigszins heeft leren kennen, is wat moeilijk te absorberen; hij zet de boel op stelten. De massa wil niet gestoord worden, ook al zijn ze er ellendig aan toe. En ze zijn er ook ellendig aan toe, maar ze zijn aan hun ellende gewend. En iemand die niet ellendig is wordt gezien als een vreemdeling.

Een verlichte is de grootste vreemdeling op aarde; hij lijkt nergens bij te horen. Hij laat zich niet beperken door een organisatie, gemeenschap, maatschappij of natie.

 
contact en adres

Osho White Cloud ashram
Jagran en Nirad
Hamrikkerweg 132
9943 PD  Nieuw Scheemda
0598 – 446 406

nirad@dewittewolk.nl
whitecloudashram.nl
Laposta e-mailmarketing
  .