'The Osho Retired Buddhas Club'
Een nieuw initiatief
Op zondag 16 februari 2020 vanaf 15 uur in de Osho White Cloud ashramWe kregen regelmatig opmerkingen over het woord Retired
in de naam van deze club.
Een buddha gaat nooit met pensioen!

Daarom hebben we op 16 oktober 2021 de naam gewijzigd in
'The Osho Rejoycing Buddhas Club'


Welkom voor oudere sannyasins en Osho-lovers, die verbonden willen blijven met het Osho-Boeddha-veld.

Lekker opgewarmd bij de open haard scheppen wij met elkaar een boeddhaveldje. Misschien met een korte lezing, een video en/of een meditatie van Osho, een Osho-tarotkaart , …

Rond 18 uur hebben we een eenvoudige maaltijd (gelardeerd met Osho-muziek) met koffie na, om daarna weer uit elkaar te gaan met een dikke hug.

Een bijdrage van € 10 is altijd welkom.
Als jullie belangstelling hebben voor een vervolg, dan sturen we weer een uitnodiging.

Lijkt het wat?

Als je wilt komen, mail of bel ons: nirad@dewittewolk.nl of 0598 - 446 406


Hoe kwamen wij op het idee om een Osho Retired Buddhas Club te starten?
Op dinsdag 21 januari 2020 hebben wij een heerlijke middag / avond genoten met oude vrienden.
Speciaal? Ja, want wij zijn allen sannyasins / Osho-vrienden en boven de 70 en Nirad dacht : “Ik nodig hen uit voor een Nieuwjaarsborrel.”

Ik merk dat met het ouder worden dansen en feestjes niet meer zo uitnodigend zijn. Maar op een doordeweekse dag op bezoek gaan bij elkaar valt nog wel onder de mogelijkheden, toch? Daarom stuurde ik onze acht vrienden een uitnodiging.
Dat het een heel goed idee was bleek al gauw. Vrij direct op mijn uitnodigingsbrief kreeg ik heerlijke spontane reacties en toezeggingen om bij elkaar te komen op dinsdag 21 januari rond 15 uur. Wij waren met ons negen.

Wat een verrassing!
Met heel veel bloemen kwamen ze binnen. Jagran en ik onthaalden hen op koffie, gebak en Osho-muziek. Open haard, veel kaarslichtjes en de geur van amber verhoogden het feestje. Het was net een ouderwetse verjaardag. Samen in een grote kring rond het vuur. We hadden geen programma nodig om een levendig en afwisselend gesprek te hebben over onze belevingen en onze dankbaarheid naar Osho.
We hebben geproost op het nieuwe jaar met bubbles en knuffels. Daarna trok ieder een Osho-tarotkaart, die wij met elkaar deelden. We hebben ook een algemene kaart getrokken om te zien hoe wij, sannyasins en Osho-lovers, in 2020 het Osho-boeddhaveld in Noord-Nederland levend willen houden.

Het was de kaart Postponement / Uitstel. Het lijkt een wat sombere kaart, maar voor mij was deze heel duidelijk. De wijze waarop mijn idee snel vorm kreeg in een uitnodigingsbrief lijkt hier erg op en de behoefte en toezegging van ons allen om hier een vervolg aan te geven in de vorm van meerdere keren bij elkaar komen in een Boeddhaveld was een duidelijke transformatie van deze kaart.

Heerlijke pompoensoep, brood met kaas, rozijnenbroodjes en een ouderwets toetje van peertjesmoes maakten het feestje af.

• We hebben met elkaar een afspraak gemaakt dat Jagran en ik over enige tijd weer een uitnodiging zullen sturen.
• We hebben ook afgesproken dat we voor de volgende keer meer mensen zullen uitnodigen.
• Jagran en ik hebben ook de naam voorgesteld voor dit samenzijn van ouderen: ‘the Osho Retired Buddhas Club’
Deze past goed bij ‘the Osho Dancing Buddhas’ van Marut, met wie wij samenwerken en de gasten stemden ermee in.

Voldaan en blij met elkaar en hebben we afscheid genomen.
Dank je wel Osho.


Een dag later denk ik: Ik ga nog meer Osho-lovers uitnodigen, dus:

Wij nodigen jullie van harte uit op 16 februari ‘s middags vanaf 15 uur bij de open haard met koffie, thee, wat lekkers, een korte lezing, een video en/of een meditatie van Osho, een Osho-tarotkaart , … …
Rond 18 uur hebben we een eenvoudige maaltijd met koffie na.
Voor deze middag vragen wij € 10,- voor de Osho White Cloud ashram.
Laat ons weten of je ook komt en wil je onze uitnodiging met Osho-vrienden delen?
nirad@dewittewolk.nl of 0598 – 446 406

Lieve groet, Jagran en Nirad